Две големи вази, пълни с футболни топки стоят на входа

...
Две големи вази, пълни с футболни топки стоят на входа
Коментари Харесай

В Мексико отвори църква в чест на Марадона |

Две огромни вази, цялостни с футболни топки стоят на входа на първата " Марадонска " черква в Мексико, а изображение на Диего Марадона с националния екип на Аржентина и сомбреро приветства поклонниците.

Вътре в църквата разпятията са пресъздадени със фотоси на Марадона от детството му до емблематичните срещи с починалия кубински водач Фидел Кастро и папа Франциск.

Църквата в централния мексикански град Пуебла, открита на 7 юли, уважава „ религията “, основана в Аржентина през 1998 година от феновете на починалия футболист Марадона.

Марадонската вяра се е популяризирала в няколко страни по света и има повече от половин милион почитатели.

Марадона, който умря през ноември 2020 година малко откакто навърши 60 години, реализира футболна популярност, след успеха на Световното състезание през 1986 година в Мексико, което го короняса за един от най-хубавите играчи на всички времена.

Марсело Бучет, който е основал църквата, споделя, че това е място, " където можем да приказваме за футбол ".

" Не е като да отидеш в друга черква, да седнеш и да слушаш ", счита Бучет. " Тук сте част от цялото. Хората са приели това и са доста щастливи. Виждал съм по какъв начин хората плачат, хората се хвърлят пред фотографията му, молят се. Чувствам се доста по-добре, че не съм единственият вманиачен. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР