Две години и седем месеца затвор и политическа забрана за

...
Две години и седем месеца затвор и политическа забрана за
Коментари Харесай

Кметът на Истанбул е осъден на затвор заради обида на длъжностни лица

Две години и седем месеца затвор и политическа възбрана за кмета на Истанбул Екрем Имамоглу от опозиционната Народнорепубликанска партия. Той е считан за мощен съперник на президента Ердоган на изборите през юни.

Турският съд наказа градоначалника за засегнатост на длъжностни лица през 2019-та. Тогава Имамоглу завоюва кметското място при наново гласоподаване и назова " простаци " хората, анулирали първия избор, който също беше в негова изгода.

Политикът е измежду евентуалните претенденти на шестпартийния опозиционен алианс за поста държавен глава. Присъдата би трябвало да бъде доказана от апелативните съдилища. Според критици турският съд извършва волята на Ердоган, съгласно държавното управление правораздаването е без значение. Имамоглу дефинира присъдата си като безвластие.

" Това дело потвърди, че в Турция към този момент няма правдивост. Този случай е управителен от хора, които не желаят да привнесат в страната ни полезности като правдивост и народна власт. Това дело беше повлияно и решено по неприличен метод от хората, които претендират, че имат всичко и се отъждествяват с страната и народа ", съобщи Имамоглу.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР