Две години и половина, след като стана ясно, че "Фоксваген"

...
Две години и половина, след като стана ясно, че "Фоксваген"
Коментари Харесай

Нов скандал с Фолксваген, тествал вредни газове върху здрави възрастни хора

Две години и половина, откакто стана ясно, че "Фоксваген " е измамил хиляди свои клиенти, като подправено е занижавал стойностите на изхвърляните от негови коли нездравословни излъчвания във въздуха, в Германия пламна нов скандал към компанията. Оказва се, че "Фолксваген " е тествал върху хора въздействието на азотния диоксид, който се отделя в атмосферата от дизелови мотори. 25 души са взели присъединяване в опит, заплатен от "Фолксваген ", в който те са били подложени на обгазяване с азотен диоксид. 
Хората са вдишвали отровният газ през специфична апаратура, с цел да се тества дали и какъв брой той вреди на човешкия организъм. Според резултата от опита вреди не са нанесени. Изследването е извършено от обединяването "Европейски проучвателен съюз за околната среда и здравето в транспортния бранш " - една организация, учредена от Фолксваген, БМВ и Даймлер, която просъществува до предходната година.
Експериментите са провеждани сред 2012 и 2015 година, като са финансирани от "Фолксваген ". Учени оборват резултата от теста, съгласно който вреди не се нанасят. Причината за недоверието им е, че пробата е траял единствено няколко часа и е извършен върху здрави възрастни хора, които не са представителна извадка на цялото население. Освен това азотният диоксид е единствено една от нездравословните съставки, изхвърляни от коли във въздуха. 
Само преди дни "Фолксваген " бе упрекнат, че употребява за тези проби и живи маймуни. 10 маймуни са били обгазявани месеци наред при опити, провеждани в Съединени американски щати. Разкритието направи "Ню Йорк Таймс ". Подемайки го, немските вестници "Зюддойче цайтунг " и "Щутгартер цайтунг " стигнаха и до разкритията за включване на хора в тестванията. 
То придава на абсурда с нездравословните излъчвания нови измерения, които най-вероятно ще имат съществени последици за автомобилния тръст. "Тези опити са отвратителни и не могат да бъдат извинени с нищо ", реагираха политици в понеделник. Очаква се бордът на шефовете на "Фолксваген " да излезе със мнение, пише  "24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР