Две габровски села вече очакват своите млади приятели, за да

...
Две габровски села вече очакват своите млади приятели, за да
Коментари Харесай

„Приеми ме на село – Възраждане’22“ отваря врати

Две габровски села към този момент чакат своите млади другари, с цел да преживеят дружно приказката „ Приеми ме на село – Възраждане’22 “.

И тази година самодейността на Община Габрово ще се реализира под формата на два едноседмични лагера за младежи над 18 години, които с доброволния си труд, познания и умения, ще допринесат за възобновяване на образа на две дребни обитаеми места – с. Жълтеш и с. Лесичарка.

През интервала 8-14 август, в с. Жълтеш, младежите ще работят по възобновяване на автобусна спирка, разчистване и възобновяване на селската чешма и по възобновяване и облагородяване на детска площадка, с цел да стане тя слънчево и приветливо място за дребните поданици на селото.

Следващата промяна запалянковци ще гостуват на жителите на с. Лесичарка. През интервала 15-21 август младежите ще би трябвало да се потрудят за почистването и ремонта на съвсем 200-годишна селска къща, която локалното население с неспокойствие чака да трансформира в собствен предстоящ културен център; да се оправят с предизвикването да „ съживят “ остаряла чешма, и да ремонтират каменна ограда, строена посредством суха зидария.

В самодейността могат да вземат участие младежи над 18 години от цялата страна и български общности от чужбина.

Краният период за подаване на заявление за присъединяване е 15 юли 2022 година

Подробна информация за метода на кандидатстване и нужните за това документи ще откриете на

Очакваме тъкмо вас – енергичните, въодушевени и обичащи провокациите младежи, с цел да преживеем магията и споделим очарованието на самодейността „ Приеми ме на село-Възраждане’22 “!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР