Две диамантени гривни на Мария-Антоанета се продават на търг, организиран

...
Две диамантени гривни на Мария-Антоанета се продават на търг, организиран
Коментари Харесай

Търг с бижута на Мария Антоанета за 4 млн. евро

Две диамантени гривни на Мария-Антоанета се продават на търг, проведен от аукционната къща " Кристис ", заяви Франс прес.

Наддаването е планувано за 9 ноември в Женева.

Предварителната оценка на бижутата е от 1,8 милиона до 3,7 милиона евро. " Тази цена не се дефинира единствено от цената на диамантите, само че и от опцията да се носят декорации, поръчани персонално от кралица Мария-Антоанета ", споделя Мари-Сесил Сизамоло от " Кристис ".

Всяка от гривните е инкрустирана с по три реда диаманти. Двете могат да се съединят в едно колие. Скъпоценните камъни са сред един и четири карата. Според аукционната къща общо диамантите на двете бижута са сред 140 и 150 карата.

Гривните ще се продават в един лот. От " Кристис " чакат неведнъж да бъде надхвърлена в началото избраната цена на бижутата.

През 2018 година диамантена висулка за колие на Мария-Антоанета беше оповестена на търг за 1,8 милиона евро, само че доближи 31,8 милиона евро.

Съпругата на френския крал Луи XVI поръчва гривните на бижутера Шарл Огюст Бомер през 1776 година в Париж. Цената им е 250 хиляди ливри, което по това време е извънредно висока сума.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР