Две деца от област Плевен, пострадали при катастрофи през втората

...
Две деца от област Плевен, пострадали при катастрофи през втората
Коментари Харесай

Две деца от област Плевен, пострадали при катастрофи, ще получат финансова помощ

Две деца от област Плевен, потърпевши при произшествия през втората половина на тази година, ще получат финансова помощ, с цел да посрещнат потребностите си от лекуване и рехабилитация. Това заяви Габриела Хитова, шеф на Областния съвет на Българския червен кръст (БЧК) в Плевен, пише  Българска телеграфна агенция.

Средствата, които ще бъдат предоставени на децата, са набрани посредством дарения, постъпили в Националния дарителски фонд за подкрепяне на деца, потърпевши при пътнотранспортни катастрофи (ПТП). Помощта се дава след подаване на заявление от родителите в БЧК.

Едно от децата от региона е с тежка степен на увреждане и ще получи 2000 лева, на другото ще бъдат дадени 500 лева Връчването на финансовата помощ ще се състои на 21 декември, сряда, в офиса на БЧК в Плевен в наличието на представители на Съюза на българските автомобилисти и на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Близо 80 000 лева получават общо 62 деца в страната, потърпевши при пътнотранспортни катастрофи през втората половина на тази година. Националният дарителски фонд за подкрепяне на деца, потърпевши при ПТП е основан през 2005 година във връзка 1 юни – Международния ден на детето. От основаването на Фонда през 2005 година до момента БЧК е предоставила финансова помощ на стойност 644 177 лева като са подкрепени фамилиите на 1 028 деца от цялата страна, потърпевши от произшествия.

Фондът работи интензивно и за предварителна защита на пътния травматизъм и за запазване на живота и здравето на българските деца, споделят от БЧК. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР