Две денонощия без следа от 12-годишния Александър от Перник. Момчето,

...
Две денонощия без следа от 12-годишния Александър от Перник. Момчето,
Коментари Харесай

Две денонощия без следа от 12-годишния Сашко от Перник

Две денонощия без диря от 12-годишния Александър от Перник. Момчето, което има тежка форма на аутизъм, изчезна през вчерашния ден в региона на Профилакториума в града. Полицаи, дрон, кучета, хеликоптер на " Гранична полиция " и стотици доброволци търсят детето.

На няколко пъти през вчерашния ден се показваха сигнали, че момчето е видяно в разнообразни региони към града, само че всички те се оказваха подправени. А окръжната прокуратура в Перник образува досъдебно произвеждане за похищение, предава Нова ТВ.

По време на разходка в Перник бащата на 12-годишния Александър го изпуснал единствено за няколко секунди от взор, описват близки на фамилията. 

" Големият проблем е, че той самият не знае в каква посока е тръгнало детето – дали посока гората, или посока центъра ", споделя Марио, непосредствен на фамилията.

Затова периметърът на търсене се разшири във всички елементи на града и покрайнините. Десетки доброволци започнаха да идват и от София. 

Издирването до момента не даде резултат - макар потреблението на дронове, следови кучета и термокамери. По ярко в акцията се включи и хеликоптер.

" Ако мога да прикани всички, които имат опция, да бъдат бдителни ", съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров.

Мястото, където изчезва Александър, е на метри от гората. Затова и инспекцията на околните скатове остана с приоритет.

Столичната община също изпрати помощ. Екипи на спешното звено дойдоха с още техника и хора.

" Пратили сме 10 индивида, експерти, с камера за търсене. Ако е паднало, да може да проверим. Имаме обемиста 2 км камера, имаме дрон с термокамера и тон, с който ще обходим ", изясни Красимир Димитров, спешно звено към Столична община.

На терен с изключение на полицията са и екипи на " Жандармерията " и " Гранична полиция ".

" Нашата задача главно е да претърсим регионите отвън града, а доброволци вършат такова претършуване в границите на града. Няма данни все още безапелационни за похищение ", съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

Вътрешният министър обаче удостовери, че е формирано досъдебно произвеждане за похищение - за да се помогне в издирването. То се води от Окръжната прокуратура в Перник.

Действията по издирването не престават.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР