Две дарителски кампании обявява Община Тунджа“, съобщи кметът Георги Георгиев.

...
Две дарителски кампании обявява Община Тунджа“, съобщи кметът Георги Георгиев.
Коментари Харесай

Две дарителски кампании обявява община „Тунджа“

Две дарителски акции афишира Община „ Тунджа “, заяви кметът Георги Георгиев. Едната акция е за събиране на предметни и парични дарения за потърпевшите от опустошителните трусове в Турция и Сирия. Общината насочва зов към тунджанци да дарят съгласно желанията и опциите си, а тя ще спомага даренията да доближат до потърпевшите.

След извършени диалози с община Къркларели, Република Турция, която също провежда акции за набиране на дарения за потърпевшите от земетресенията в Турция и ги транспортира до засегнатите региони, на този стадий са най-необходими одеяла, топли завивки, отоплителни уреди, детски храни, памперси и генератори.

За облекчение на жителите предметните дарения ще се одобряват в 44-те кметства и в постройката на общината в гр. Ямбол. Паричните дарения могат да се привеждат по дарителската сметка на общината, като се уточни категорично, че са за потърпевшите от земетресенията в Турция и Сирия.

БЧК – Ямбол, набира и облекла като дарения за потърпевшите от земетресенията, само че условията са да са нови и с етикет.

Втората дарителска акция е за събиране на средства за закупуване на генератор за учебното заведение в с. Ореховка, Болградски регион, Украйна.

От образователното заведение са изпратили молба за подпомагане към Община „ Тунджа “ за обезпечаване на генератор с мощ 12-16 киловата, тъй като поради прекъсване на електрозахранването не може да се води естествен образователен развой.

Село Ореховка от години има другарски връзки със село Тенево. Предложено е част от средствата да бъдат събрани с поддръжка на локалния бизнес в селото. Останалата част ще бъде обезпечена от постъпили в дарителската сметка средства или от общинския бюджет, след решение на Общински съвет.

Общината ще спомага за доставката на генератора до с. Ореховка.

Убеден съм, че тунджанци сме състрадателни и още веднъж ще откликнем в тези сложни моменти за потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия и от войната в Украйна, разяснява кметът Георги Георгиев.

Всеки, който желае да поддържа дарителските акции, може да внесе средства по дарителската сметка на общината, като уточни защо ги подарява.

Дарителска сметка на община „ Тунджа “:

IBAN: BG39IABG70948400438000

код за тип заплащане: 445100

За потърпевшите от земетресенията

или

За генератори за с. Ореховка
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР