Две банкерки - Цветелина Бориславова и Петя Славова, остават в

...
Две банкерки - Цветелина Бориславова и Петя Славова, остават в
Коментари Харесай

Цветелина Бориславова и Петя Славова остават в състезанието за Търговска банка Виктория

Две банкерки - Цветелина Бориславова и Петя Славова, остават в надпреварата за покупката на дъщерната на банкрутиралата КТБ Търговска банка " Виктория ". Те вземат участие в състезанието надлежно посредством Българо-Американска Кредитна Банка (БАКБ) и Инвестбанк, които са подали обвързващи предложения за покупка на 100% от капитала на дребния трезор. Отпаднала е офертата на хазартния необут Васил Божков посредством " Вабо Интернал " АД и група вложители.

Това излиза наяве от известие на синдиците на КТБ, които сега вършат втори опит за продажбата на трезора.

Това е следващият опит да бъде продадена ТБ " Виктория ", която бе купена от КТБ единствено няколко месеца, преди да бъде затворена.

Първият опит за продажба на банката завърши през март 2017 година, откакто Българска народна банка не позволи покупката на " Виктория " от турската " Търговска банка Д ", благосъстоятелност на познатия от безмитната търговия и с бензиностанции предприемач Фуат Гювен, който развива бизнес в разнообразни браншове в България, Турция и Русия. Мотивът бе, че предлаганият проект за стабилизиране на " Виктория " е рисков за самата Д банк.

БАКБ на Цветелина Бориславова също бе поканена на финални договаряния със синдиците на КТБ, като най-после бе предпочетена Д банк.

" Инвестбанк " на Петя Славова, която също се включи и в предходния конкурс, очевидно също не се отхвърля от надпреварата, без значение че би трябвало да взема решение личните си проблеми, откакто на стрес тестванията преди година се оказа една от двете банки, които имат потребност от нарастване на капитала.

Според данните на Българска народна банка към края на юни 2017 година активите на банка " Виктория " възлизат на 126 млн. лева, а пасивите й са към 92 млн. лева, от които към 85 млн. лева са към КТБ. Собственият капитал на банката е малко над 34 млн. лева, а записаният и импортиран капитал възлиза на 126 млн. лева

Основното предизвикателство за бъдещия покупател на банка " Виктория " ще бъде да заплати задълженията й към КТБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР