Две 19-годишни момчета от малкия град Съединение край Пловдив рискуваха

...
Две 19-годишни момчета от малкия град Съединение край Пловдив рискуваха
Коментари Харесай

Човеци с главно Ч. Димитър Калеев и Михаил Семерджиев, които спасиха възрастен мъж от пожар

Две 19-годишни момчета от дребния град Съединение край Пловдив рискуваха живота си, с цел да спасят мъж по време на пожар. Димитър Калеев и Михаил Семерджиев са герои в рубриката Човек на деня.

В началото на май две 19-годишни момчета от град Съединение се трансфораха в герои. Димитър Калеев и Михаил Семерджиев избавиха живота на възрастен мъж по време на пожар.

В петък те бяха наградени от шефа на пловдивската пожарна Георги Мангараков и кмета на община Съединение Атанас Балкански.

" Да спасиш човешки живот, това е най-великото нещо, тъй като един жител продължава да бъде в интерес на това общество, а тези двама младежи, нали споделих индивиди с основно Ч... без някой да им каже, са създали тъкмо това ", " Истински се гордея, че в нашата община имаме такива млади деца ", добави Балкански.

Младежите одобриха и поканата на кмета на Съединение да се причислят към доброволния отряд към пожарната.

Калеев е студент по здравна биология в Пловдив, а Семерджиев се интересува от приложно програмиране и счита да кандидатства в Техническия университет.

Двамата споделят за националната телевизия, че просто са били в точното време на вярното място и не се считат за герои.

" Видяхме, че от къщата излиза доста пушек и по нюх просто стопирах на средата на пътя и споделих на моя другар слизай, тук са се запалили хората ", споделя Калеев.

" В задимената стая доста ясно си личеше огънят просто по какъв начин е тръгнал нагоре и е в тавана, от тавана се чуваше по какъв начин от горната страна върлува огънят. Имаше и запалени пластмаси, съгласно мен индивидът беше вдишал от изгорелите пластмаси, тъй като не беше в съвършено положение ", прибавя той.

Смелостта на двете момчета не се изчерпва с това да изнесат мъжа от постройката. По думите на Семерджиев по-късно те ревизират дали вътре няма елементарно запалими предмети и откриват и изнасят газова бутилка. Впоследствие се оказва, че е била съвсем изцяло заредена с газ. Скоро идват и екипи на пожарната от Съединение и Пловдив, които изгасят пожара.

Младежите споделят, че са били уплашени, само че са изпитали дълг да създадат " това, което би трябвало да се направи ".

" Призовавам младежите да бъдат по-смели, да бъдат по-добри и първоначално да бъдем хора ", споделя още Семерджиев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР