Дванадесет катеричи маймуни (обикновени саймири) бяха откраднати от зоопарк в

...
Дванадесет катеричи маймуни (обикновени саймири) бяха откраднати от зоопарк в
Коментари Харесай

Откраднаха 12 маймуни от зоопарк в Луизиана


Дванадесет катеричи маймуни (обикновени саймири) бяха откраднати от зоопарк в Луизиана през миналия уикенд, а дни преди този момент две маймуни изчезнаха  от „ Зоопарк Далас “, съобщи ДПА. Зоопаркът „ Зуузиана “, който се намира в Брусард, в покрайнината на Лафайет, твърди, че кражбата се е случила преди среднощ в събота.

„ Лицето набеляза уреди за по-дребни примати и съответно изложи на риск експоната за катеричи маймуни. Лицето, за жалост, съумя да открадне дванадесет катеричи маймуни, “ сподели зоопаркът в обява във Facebook. Останалите катеричи маймуни, които са локални за Южна Америка, бяха в сигурност и други животни не бяха наранени, по думите на зоопарка.

„ Всички други животни са налице и наподобява не са били повлияни, “ споделиха от „ Зууизана “. Според зоопарка няколко локални, щатски и федерални организации проверяват случая.

„ Процесът на обгрижване на животните тук е доста пълностоен и от огромна значимост – с негова помощ се основава диалогична връзка и даже обич към животните “, показа общоприет управител Мат Олдбъргтолд.

„ Те се трансформират в част от фамилията ти. За малко време стават от голяма важност за теб. Невероятно разстройващо е. Те са част от фамилията ни. Преди всичко сме просто доста смутени и бихме се радвали маймуните да бъдат върнати ", написа Българска телеграфна агенция.

Кражбата на катеричите маймуни беше преди тази на две маймуни от типа императорски тамарин, които изчезнаха от “Зоопарк Далас “ и по-късно бяха открити в зарязан дом на към 8 км от зоопарка. Този случай остава в развой на следствие.

В „ Зоопарк Далас “ наскоро също избяга леопард, а лешояд умря съмнително.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР