Дванадесет черни дупки бяха открити в центъра на Млечния път,

...
Дванадесет черни дупки бяха открити в центъра на Млечния път,
Коментари Харесай

Откриха 12 черни дупки в центъра на Млечния път

Дванадесет черни дупки бяха открити в центъра на Млечния път, само че това е единствено върхът на айсберга, обявиха астрономи, представени от Франс прес. Те допускат, че броят на черните дупки там е 40 пъти по-голям.

" Наблюдавахме 12 черни дупки в центъра на нашата вселена ", съобщи Чарлз Хейли от Колумбийския университет. Съществуват два типа черни дупки според от масата им - звездна черна дупка, която се образува в края на живота на звезда, и свръхмасивна черна дупка, която се намира в центъра на вселена и чиято маса е сред 1 милион и няколко милиарда пъти по-голяма от слънчевата.

Според Чарлз Хейли откриването на 12 звездни черни дупки покрай Стрелец А е единствено върхът на айсберга. " Тези звездни обекти са прекомерно надалеч и затова евентуално пропущаме да видим тези, които са по-малки от тях ", разясни той. Въз основа на броя на следените черни дупки в най-близката до Земята зона, астрономът заключил какъв брой черни дупки е пропуснал да забележи по-далеч.

Те евентуално са към 500 в центъра на Млечния път. " Въз основа на получените резултати считаме, че има към 10 000 черни дупки на разстояние по-малко от 3 светлинни години от свръхмасивната черна дупка - означи астрономът. - Щом като в центъра на Млечния път има толкоз доста черни дупки, евентуално същата е обстановката в множеството други галактики ", добавя Хейли.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР