Двамата задържани за опита за палеж на цистерна с гориво

...
Двамата задържани за опита за палеж на цистерна с гориво
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста задържаните за опита за палеж във Видин

Двамата арестувани за опита за палеж на цистерна с гориво в Граничния полицейски сектор във Видин остават за непрекъснато в ареста, реши Окръжният съд в града.
Опитът е предотвратен рано сутринта на 27 февруари. Според полицията, следствията са щели да са извънредно тежки, в случай че незаконните планове са били осъществени.
Задържаните са на 25 и на 42 години. В раниците на двамата, както и в сак, който носели, са открити десетлитрови бутилки с бензин и прикрепено към тях химическо вещество. Според полицията, при инжектирането на друго вещество, бутилката е можела да експлодира като бомба.
Задържаните са без престъпни регистрации, не са осъждани. Обвинението против тях е за подготвяне за палеж. Мярката разясниха само от отбраната. Според юриста Борислав Василев няма съображение за задържането им.
"Това, което чух по новините, средствата за всеобща информация, няма безусловно нищо обвързвано с съответната фактическа конюнктура. Сутринта чувам, че някой е заловен преди да драсне клечката. Няма такова нещо. Тези хора са хванати по какъв начин спят в апартамент на блок 15 в комплекс "Крум Бъчваров ". Защо са арестувани, следва да питате прокуратурата. Според мен не следва да бъдат арестувани, още повече, че обвиняването е за подготвяне, т.е. не е почнал даже и опита ", съобщи той.
При разискването на мярката в залата не бяха позволени публицисти, с претекст, че делото е в досъдебно произвеждане. Определението на Окръжния съд е дефинитивно и не предстои на обжалване или протестиране.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР