Двамата се договориха страните им да поддържат отворени каналите за

...
Двамата се договориха страните им да поддържат отворени каналите за
Коментари Харесай

Как САЩ и Китай да се конкурират безопасно: Среща в Банкок на Джейк Съливан и Ван И

Двамата се договориха страните им да поддържат отворени каналите за връзка и да реализират надзор върху конкуренцията между тях, се споделя в изказването.

Съливан акцентира, че въпреки Съединени американски щати и Китай да се конкурират, двете страни би трябвало да предотвратят това да прерасне в спор или борба, добави Белият дом.

" Двете страни имаха откровени, основни и ползотворни стратегически полемики ", по-конкретно за това " по какъв начин да ръководят вярно значими и деликатни въпроси в китайско-американските връзки ", сподели китайското министерство на външните работи в изказване, представено от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Джейк Съливан и Ван И разискаха и въпроса за Тайван - самоуправляващ се остров, който Китай счита за своя сепаратистка се провинция.

" Независимостта на Тайван " е най-голямата опасност за връзките сред Пекин и Вашингтон, предизвести Ван И, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Китайско-американските връзки се утежниха през последните години поради няколко въпроса: статута на Тайван, търговски разногласия, съперничеството в региона на новите технологии, битката за въздействие в Азиатско-тихоокеанския район и Южнокитайско море и ситуацията с правата на индивида, отбелязва Агенция Франс Прес.

Ройтерс показва, че след сложното начало през първата половина на предходната година двете най-големи стопански системи в света са нараснали контактите си през второто тримесечие в опит да стабилизират връзките си преди прехода във властта в Тайван през май след президентските избори по-рано този месец и идните през ноември президентски избори в Съединените щати. Освен това усложненията, които изпитва китайската стопанска система, също може да понижат апетита на Китай за по-агресивен метод към Съединени американски щати на фона на усилването на връзките му с Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР