Двамата пилоти, приземили успешно самолет в нива близо до Москва,

...
Двамата пилоти, приземили успешно самолет в нива близо до Москва,
Коментари Харесай

Путин награди пилотите - герои, приземили самолет в царевична нива

Двамата водачи, приземили сполучливо аероплан в равнища покрай Москва, Дамир Юсупов и Георгий Мурзин получиха звание "Герой на Русия ". С декрет на президента Владимир Путин останалите членове на екипажа са наградени с медал за Храброст.

Инцидентът стана в четвъртък. При излитането от летището в Жуковски самолетът Airbus A321 на Уралските авиолинии се блъсна в ято чайки, които попаднаха в моторите и това докара до забележителен проблем в работата на машината.

Пилотите съумяха да приземят самолета в царевична равнища с прибрани шасита и неработещи мотори. На борда на самолета имаше 226 пасажери, 41 от които деца. Благодарение на реакцията на водачите не се стигна до жертви.

Пострадаха 76 души, като един от тях беше признат в болница. По-късно командирът на самолета - 41-годишният Дамир Юсупов, описа, че в границите на две минути е трябвало няколко пъти да промени решението си.

Планирах да доближи до избрана височина и да се задържа на нея, да работя върху отхвърли на моторите, да взема вярно решение, всичко да предвидя. Но се оказа, че времето беше малко, сподели той пред публицисти.

Юсупов взел решението да приземи самолета на поле покрай летището и да не спуска шаситата, тъй като по този начин е по-безопасно. Вторият водач е получил пострадвания по време на приземяването на самолета и е признат за лекуване в болница.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР