Двама загинаха, а други двама пострадаха при злополука на новостроящата

...
Двама загинаха, а други двама пострадаха при злополука на новостроящата
Коментари Харесай

Загиналият край „Козлодуй“ мечтаел за къща

Двама починаха, а други двама пострадаха при акцидент на новостроящата се площадка за радиоактивни боклуци край АЕЦ „ Козлодуй ”.

Единият от починалите при случая има доста тежка орис, описват хората от село Долни Цибър. Израснал без родители. Заедно с тримата му братя и сестра като лични деца ги отгледали вуйна му и чичо му, оповестява NOVA.

Той при мен е пораснал. Отиваше с горделивост на работа. Мъчеше се да си построи къщурка. Ето там си е купил материали да си строи къща. Мечтаеше да си направи къща, споделя лелята на Антон - Надка.

Чичото, който е отгледал Антон, работи в същата компания. Бил напълно наоколо, когато станал случая, само че даже не подозирал, че нещо се е случило с племеника му. Разбрал даже няколко часа по-късно.

„ Аз даже не съм схванал, че е станало това с Антон. Бях на друго място на работа. Аз чисто и просто се прибирах от работа да обядвам и гледах там народ, събрали се всички там. Казаха ми хората. Там едно техниче от Селановци Цецко, Цветан се споделя. Той ме посрещна и ме прегърна ”, споделя чичо му Филип.

Роднините не желаят пари за детето, което са отгледали в ограничения. Искат заслужено наказване за виновника. Единственото, което в този момент им остава след Антон, са спомените за него и непрестанно приказват за това какъв брой бодър човек е бил.

Другият умрял при случая до неотдавна работел другаде, само че се преместил, с цел да си проработи по-висока пенсия.

За да си стегне къщата пък доста работел сътрудника им Филип. След случая е в потрес и не може да приказва свързани неща. Единственото, което Филип прави към този момент денонощия е да вика за помощ, да плаче и да търси по име останалите трима, които са били затиснати от металната структура. Сега страховете са и за бащата на Филип, който е с 3 инсулта. Дълго крили от него.

Четвъртият служащ, който беше настанен в болница, към този момент е опериран и се възвръща.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР