Двама високопоставени помощници на Борис Джонсън напуснаха постовете си на

...
Двама високопоставени помощници на Борис Джонсън напуснаха постовете си на
Коментари Харесай

Двама висши сътрудници на Борис Джонсън подадоха оставки

Двама високопоставени помощници на Борис Джонсън напуснаха постовете си на " Даунинг стрийт " 10 в границите на няколко часа един след различен на фона на възходящия напън върху министър-председателя.

Директорът по връзките Джак Дойл удостовери напускането си малко след напускането на ръководителя на политическия отдел на кабинета Мунира Мирза. От кабинета потвърдиха оставките и на двамата и им благодариха за работата, оповестява БГНЕС.
Политико: Защо британците толкоз се шокираха от празненствата на Борис Джонсън?
Как въобще да обясните проблемите на Борис Джонсън на задграничната аудитория? Противоречивият английски министър-председател е претърпя...
Прочети повече
Мирза напусна поради погрешното изказване на премиера, че сър Киър Стармър не е съумял да преследва Джими Савил, до момента в който е бил шеф на прокуратурата. А Daily Mail заяви, че господин Дойл е декларирал пред чиновници и сътрудници, че " последните седмици се отразиха извънредно на фамилния ми живот ".

Оставките на висшите служители идват в миг, когато Борис Джонсън среща от ден на ден въпросителни по отношение на неговото водачество в личната му партия. Би Би Си има информация за 17 депутати от торите, които са подали писма за избор на съмнение към министър-председателя, като са нужни общо 54, с цел да се провокира конкурс за лидерския пост.

Много от тях показват присъединяване на премиера в празненства на „ Даунинг Стрийт ” 10 по време на блокирането поради ковид като претекст да проискат оставката на Джонсън. Но някои показаха като причина и забележката му по адрес на сър Киър, в това число ръководителят на Комисията по защита Тобиас Елууд.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР