Двама униформени от Съдебна охрана са потърсили лидера на БСП

...
Двама униформени от Съдебна охрана са потърсили лидера на БСП
Коментари Харесай

Нинова обвини прокуратурата в опит за репресия. Крум Зарков я опроверга

Двама униформени от " Съдебна защита " са потърсили водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в дома ѝ в 07.30 ч. сутринта. Това сподели тя на брифинг в Народното събрание в сряда.

Нинова обвърза визитата с призовката, която при започване на месеца от прокуратурата. Тогава тя сподели, че е била призована на разпит по отношение на тъжба на някогашния народен представител от Българска социалистическа партия Кирил Добрев , който е подал сигнал, че не е бил позволен до народен съвет на Българска социалистическа партия.
Вашето мнение е значимо за нас
Участвайте в, с цел да подобрим нашия уебсайт. Отнема единствено 5 минути.

Нинова сподели, че не е посрещнала униформените сутринта, защото към този момент е била на път към Народното събрание по това време, и още веднъж упрекна прокуратурата във вътрешнопартийна интервенция.

" Както знаете, прокуратурата се опита да се намеси във вътрешнопартийните каузи на Българска социалистическа партия. Отказахме да предадем документи от решения на нашите групови органи, както и да се явим на разпит, на който да даваме пояснение по какъв начин и за какво сме дали своят вот вътре в партията по време на Национален съвет. Очевидно прокуратурата е задействала идната стъпка – наложително довеждане ", сподели Нинова.

По-късно районният прокурор на София Невена Зартова сподели, представена от Българска телеграфна агенция, че прокуратурата не е разпореждала дейности на правосъдна защита във връзка с Нинова.

Следобед служебният министър на правораздаването Крум Зарков написа във Facebook, че е направил инспекция. Тя е открила, че чиновниците

Във връзка с жалбата на Кирил Добрев Нинова сподели, че е сезирала посланиците на страните от Европейския съюз и инспектората на Висшия правосъден съвет.

" Всички тъжби, подадени от Кирил Добрев попадат в ръцете на един и същи прокурор ", сподели тя, като не уточни името му.

В края на 2021 година година Добрев беше изключен от управлението на партията, само че след това съдът анулира това решение на Националния съвет на левицата.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР