Двама ученици са съучастници на 23-годишния пловдивчанин, задържан за сигнал

...
Двама ученици са съучастници на 23-годишния пловдивчанин, задържан за сигнал
Коментари Харесай

Двамата ученици замесени в бомбените заплахи срещу Автото

Двама възпитаници са съучастници на 23-годишния пловдивчанин, арестуван за сигнал за бомба срещу Професионалната гимназия по превоз и строителни технологии " Гоце Делчев “ - в Пловдив. По досъдебното произвеждане на Районна прокуратура – Пловдив са събрани доказателства за съпричастност на още две лица за отправена бомбена опасност към учебното заведение. 
Прочетете още
Сигналът е бил подаден на 30.03.2023 година посредством позвъняване на тел. 112 от улична телефонна кабинка в  Пловдив. При осъществената инспекция не е било намерено взривно устройство в постройката на учебното заведение. 

По досъдебното произвеждане са извършени голям брой следствени дейности, които не престават и сега. На 1 април 2023 година като обвинен е бил притеглен 23-годишен мъж и е бил арестуван за период до 72 часа. Въпросният Б.Т. е чисто правосъдно минало и е освободен от ареста, като му е взета мярка за неотклонение " Подписка ". 

По време на следствието е открито, че при подаване на опасността, в или до кабината са се намирали двамата малолетни и следва да бъде изяснено кой какви закани е отправял. 

Действията по следствието не престават.

Въпросното следствие обаче не касае заканите, подадени посредством имейл, в който се насочат закани, че няколко учебни заведения в Пловдив ще бъдат взривени. По това се води настрана досъдебно произвеждане за определяне на причинителя. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР