Двама участници в търга за изграждане на тол системата стигнаха

...
Двама участници в търга за изграждане на тол системата стигнаха
Коментари Харесай

Двама кандидати остават за тол системата

Двама участници в търга за създаване на тол системата стигнаха до финала на ценовите предложения, които ще бъдат отворени в сряда в централата на Агенция “Пътна инфраструктура ” (АПИ). От шест компании, подали документи за присъединяване в процедурата, четирима са отстранени след решение на тръжната комисия, излиза наяве от известия на АПИ.

На база механически предложения отпадат Обединение “БГ ПЪТ ”, ТОЛЛНЕТ АД, Чехия, СИЕЛА НОРМА АД и Обединение “ТЕЛЕТОЛ ” ДЗЗД. В процедурата, която се бави близо две години поради обжалвания, остават КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС, която е получила техническа оценка от 100 точки и Консорциум “ТОЛ БЪЛГАРИЯ ” с техническа оценка от 66,67 точки. Таксуването през тол системата, която би трябвало да е реалност най-късно до края на 2018 година, ще е за тежкотоварни коли над 3,5 тона. Те ще заплащат за изминато разстояние, а съгласно изчисленията на разнообразни специалисти, цената ще е от 6 до 26 стотинки на километър. Леките коли пък ще се движат с електронни винетки.

Срокът за осъществяване на публичната поръчка е 19 месеца. Индикативната й стойност е 200 млн. лв. без Данък добавена стойност. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на определения реализатор. След сполучливото й внедряване изпълнителят ще възвърне инвестицията с пари от събраните доходи, допълват от АПИ.

Припомняме, че поради проблемите с обжалванията през лятото министър председателят Бойко Борисов се закани, че в случай че протакането продължи страната сама ще се заеме да построи тол системата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР