Двама тийнейджъри са осъдени за убийството на българин в Лондон

...
Двама тийнейджъри са осъдени за убийството на българин в Лондон
Коментари Харесай

„Убит, защото бил досаден“: Двама тийнейджъри са осъдени за убийството на българин в Лондон

Двама младежи са наказани за убийството на българин в Лондон поради " пиянските му изцепки " в рейс - оповестява в. " Индипендънт ", представен от.

21-годишният Габриел Стоянов от Варна е намушкан смъртоносно в гърдите, откакто слиза от рейс 181 в Южен Лондон на 4 ноември 2022 година

Осъдени са трима младежи, двама от които са малолетни. Пълнолетният е на 18 година и се споделя Алфи Кибъл. Другите две момчета са на 17 и 15 година и имената им не се оповестяват. 15-годишният е наказан, само че за непредумишлено ликвидиране. Към момента на осъществяване на закононарушението тримата са надлежно на14, 16 и 17 години.

" Габи преди малко стартира първия си учебен срок в университета, където учеше бизнес мениджмънт. Мечтаеше да стане брокер. Искаше да пътува по света и да опознае разнообразни страни и култури. Мислеше един ден да се върне в България, с цел да стартира личен бизнес с другар, който познава от самото си раждане. Те му лишиха този живот. Отнеха и част от мен. Отнеха ми сина. Най-добрият ми другар. Отнеха ми правото да видя внуци поради моята възраст и възрастта на по-малкия ми наследник, който сега е на три години. Беше му отнето правото да бъде по-голям брат - е споделила майката Марияна Петрова пред съда. - Да загубиш дете е извънредно нещо и всеки, който не го е претърпял, не може да го разбере, само че ви убеждавам, че няма нищо по-лошо от това. Мога да ви уверя, че няма нищо по-лошо от това. Никой няма право да лишава човешки живот. Никой няма право да раздира фамилии по този метод. "

Преди да се качи в рейс 181, Стоянов пил с другар. В транспортното средство почнал да се " заяжда " с тримата обвинени.

" Той е погубен, тъй като е бил пийнал и скучен, може би доста скучен - споделя прокурор Едуард Браун. - Нищо от това, което е направил, обаче не оправдава предзакона обстоятелството, че е атакуван и погубен. "

Пияният се опитал да притегли внимание. Той извил ухото на 17-годишния юноша и го блъснал в корема, само че не мощно, преди да бъде свален от рейса от собствен другар. Обвиняемите слезли две спирки по-късно и отишли в дома на 17-годишния. Въоръжили се и причакали жертвата пред ресторант в Бромли, Югоизточен Лондон, където бил Стоянов. 17-годишният имал нож, Кибъл - верига за мотоциклет, а 15-годишният - бутилка.

Камерите демонстрират по какъв начин Стоянов излиза от заведението и се отдръпва, когато вижда тримата. 15-годишното момче хвърлило бутилка, която го блъснала, а Кибъл се опитал да го удари с веригата на мотоциклета, само че пропуснал, описаха правосъдните заседатели. След това 17-годишният юноша намушкал Стоянов в гърдите с нож. След това тримата избягали.

Стоянов е откаран в болница, където умира на идващия ден от прободната рана.

Тримата обвинени отхвърлят да са направили ликвидиране и настояват, че са работили при самоотбрана.

След гибелта на Стояновобщината, в която живее, го награждава посмъртно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР