Двама състезатели, заели призови места на европейски първенства получиха парични

...
Двама състезатели, заели призови места на европейски първенства получиха парични
Коментари Харесай

Община Разград награди европейския шампион Лъчезар Вълчев и бронзовата евромедалистка Фатме Шабан

Двама състезатели, заели призови места на европейски шампионати получиха парични награди от Община Разград. Средствата в размер на по 1000 лева за всеки един от медалистите - лекоатлета Лъчезар Вълчев и боркинята Фатме Шабан връчи зам.-кметът Мирослав Грънчаров. Парите са част от запаса, очакван в наредбата за изискванията и реда за финансиране и подкрепяне на спортните клубове и туристически сдружения в община Разград.

Седемнайсетгодишният Лъчезар Вълчев през лятото стана европейски първенец на троен скок на Европейското състезание по лека атлетика за юноши и девойки, а дни преди него бронзов орден от Европейското състезание по битка за юноши и девойки в кат. 59 кг. извоюва 18-годишната Фатме Шабан.

Треньорът Красен Цонев от спортния клуб по лека атлетика „ Лудогорец “ заяви, че лекоатлетите от Разград към този момент имат извоювани 30 медала за тази година, а достижението на Лъчезар от Европейското е първо за тази възраст за България.

На борците още им предстоят надпревари, а Фатме Шабан се приготвя за Световно състезание, описа самата тя. Младата състезателка към този момент е студентка в Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски “, компетентност „ Педагогика на образованието по изобразително изкуство “, само че продължава и спортната си кариера в разградския клуб по битка.

Освен паричната награда двамата състезатели получиха и по още един подарък: неотдавна излязлата от щемпел книга  „ Николай Антонов – Таланта. По виража “ от Иван Нанков. Книгата е отпечатана с поддръжката на Община Разград. След премиерата й в София следва и показване в Разград през октомври.

Заместник-кметът Мирослав Грънчаров насочи поздравления с изключение на към надарените състезатели и към техните треньори. „ Благодаря ви за напъните, с които вдъхновявате децата, оценявате и развивате качествата им в вярна посока. Заслугата за триумфите им е и ваша, само че не са за подценяване и напъните на младежите да стигнат до интернационално равнище, както е при Фатме и Лъчезар “, обърна се той към наставниците на лекоатлетите и борците Красен Цонев и Дениз Хамид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР