Двама руски военнослужещи са убити при минометна атака срещу военновъздушна

...
Двама руски военнослужещи са убити при минометна атака срещу военновъздушна
Коментари Харесай

Ислямисти убили двама руски военни в Сирия

Двама съветски военнослужещи са убити при минометна офанзива против военновъздушна база в Сирия, заяви през днешния ден Министерството на защитата в Москва.

Нападението било осъществено с настъпването на мрака вечерта на 31 декември 2017 година Това станало в " Хмеймим " - основната съветска база на Военновъздушни сили в арабската република.

По-рано в. " Комерсант " заяви, че ислямисти в Сирия унищожили 7 съветски самолета при нахлуване против " Хмеймим " часове преди настъпването на новата 2018 година Над 10 военнослужещи може да са били ранени, твърди изданието, като се базира на два военно-дипломатически източника. Според тях са унищожени 4 бомбардировача Су-24, 2 изтребителя Су-35С, един транспортен аероплан Ан-72. Минометен снаряд улучил склад за муниции, който се взривил и бил погубен. Това е най-голямата загуба на бойна техника за Русия от началото на военната акция в Сирия на 30 септември 2015 година

Министерството на защитата реагира часове по-късно с новината за двамата убити военнослужещи. От военното введомство обаче нарекоха подправената вест за унищожените самолети.

Вчера от министерството оповестиха с тридневно забавяне за различен случай, станал също в навечерието на Нова година. На 31 декември 2017 година се разрушил съветски боен хеликоптер Ми-24, като при случая са починали и двамата членове на екипажа.

По калкулации на медиите от началото на военната акция на Кремъл в Сирия са починали повече от 60 съветски военнослужещи. Министерството на защитата обаче до този миг удостоверява единствено за близо 40 смъртни случая.

" Комерсант " прави две изводи от офанзивата в " Хмеймим ", за която оповестява. Първото е, че в този момент оповестеното на 1 декември 2017 година от президента Владимир Путин евакуиране на съветски самолети и военна техника ще бъде спряно и част от авиацията ще бъде върната. Второто е, че в случай че базата е била обстрелвана от бойци, които Русия смята за подкрепяни от Съединени американски щати, това ще докара до съществено изясняване на връзките.

Руски удари взели 18 жертви
Най-малко 23-ма цивилни са убити през вчерашния ден в обсадения анклав Източна Гута, покрай Дамаск. Повечето са починали при съветски въздушни удари, се споделя в известие на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида, представен от Агенция Франс Прес.

Според организацията 18 цивилни са убити при съветски удари по град Мисраба. Останалите са починали при обстрел от сирийските държавни сили по други два града.

Сред жертвите има три деца, 11 дами и един доброволец от работещата в размирен региони организация " Белите каски ". Има и десетки ранени. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР