Двама рибари от Бургас да бъдат удостоени с почетна значка

...
Двама рибари от Бургас да бъдат удостоени с почетна значка
Коментари Харесай

Удостоиха двама граждани, спасили жена от удавяне


Двама риболовци от Бургас да бъдат удостоени с почетна значка на Общината. Това предлага общински консултант от морския град. В началото на март тази година двамата мъже избавиха давещата се млада жена, която решила да постави завършек на живота си.

В ранните часове на 2 март 28-годишна жена взема решение да се хвърли от моста в ледените морски води и по този метод да постави завършек на живота си. В същото време Милен Камбуров и Паграм Аргинян се прибирали от лов на риба, когато видели нещо черно във водата. Утрото било безшумно и това помогнало на риболовците да чуят стоновете на 28-годишната жена.

"Толкова безшумно, че чух едно пъшкане. Казах на Милен, че това е човек. Взехме мрежите, запалихме лодката и се притекохме на помощ ", описа Паграм Аргинян пред NOVA.

Веднага позвънили на 112 и на място дошъл медицински екип, който реанимирал младата жена. След това те не са се срещали с нея. Паграм споделя, че целият му живот е минал в морето. Спомня си, че е избавил най-малко 7 души от удавяне, само че за пръв път ще получи премия.

"Предложих ги, тъй като всяка една такава постъпка заслужава подучване, заслужава премия. Не инцидентно в правилника на Общинския съвет съществува това отличие, което аз персонално предложих преди 13-14 години. Този добър образец би трябвало да се следва и би трябвало да бъде показван ", съобщи общинският консултант ВМРО-Бургас Георги Дракалиев. Двамата мъже ще получат премията за празника на Бургас - Никулден.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР