Двама ръководителите на дирекции в Националната агенция за приходите са

...
Двама ръководителите на дирекции в Националната агенция за приходите са
Коментари Харесай

Горанов взе две оставки в НАП, но няма да отстранява Галя Димитрова

Двама ръководителите на дирекции в Националната организация за приходите са уволнени, заяви министърът на финансите Владислав Горанов пред публицисти в Народното събрание. Става дума за служители, отговарящи за осведомителната сигурност и IT звеното на Национална агенция за приходите. Финансовият министър, който по закон директно управлява приходната администрация, към този момент не планува отстраняването на шефа Галя Димиторва.

"Ние сме жертви, както всички вие, на едно престъпно действие, задачите на което надминават елементарното хакерство. Не съм чул шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ да напусне след "Уикилийкс ", отговори Горанов на въпрос за оставката на Димитрова.

Според Владислав Горанов не би трябвало да се "обезглавява " приходната администрация, когато един сполучлив неин началник дружно с Агенция "Митници " е съумял да усили с 50% данъчните доходи за последните няколко години.

"Отговорността, докъдето има пропуски, се носи и ще бъде понесена от тези, които са директно виновни за тях. Със същите причини тези, които предизвикаха това, желаеха и държавното управление да си тръгне. Ние сме жертва, ние не сме причинители на закононарушението. Изводите за нас са, че салдото сред повече електронни услуги и по-голяма сигурност е доста тъничък и би трябвало да бъдем по-прецизни ", сподели още той.

По думите му от изтеклите данни на 5 млн. жители не може да се направи обосновано съмнение за имущественото им положение и не могат да бъдат наранени, в случай че не се извършат доста други закононарушения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР