Двама протестиращи бяха простреляни по време на демонстрация в Нидерландия

...
Двама протестиращи бяха простреляни по време на демонстрация в Нидерландия
Коментари Харесай

Двама протестиращи в болница след безредиците в Ротердам, над 50 задържани

Двама протестиращи бяха простреляни по време на проява в Нидерландия тази нощ, заяви вестник „. Те към момента са в болничното заведение. Изяснява се дали чиновниците на реда, които участваха против стачкуващите, са причинители на нападението против тях. В болничното заведение е и служител на реда, ранен в крайници.

Безброй негови сътрудници са получили леки пострадвания и увреждане на слуха при нападението с камъни и фойерверки. Заловените стачкуващи са над 50 души, като половината от тях са малолетни.



„ Ротердам се разсъни от кошмара”, сподели комисар Винсент Кареманс от Министерство на вътрешните работи. Държавната администрация към този момент стартира почистването на града през нощта след погрома сред стачкуващите и полицията и се чака чиновниците й да бъдат заети до следобяд с премахването на останките от това, което кметът Ахмед Абуталеб назова " оргия на принуждение ".

Вчера полицията в Ротердам стреля по протестиращи, които демонстрираха срещу новите ограничения против ковид в страната.

Протестът стартира като проява срещу новите " 2G " ограничения в Нидерландия, които заменят остарялата 3G система. Според новите ограничения единствено имунизирани срещу коронавирус или хора, които са го преболедували, ще имат право да влизат в кафенета, заведения за хранене и други. По остарялата система към момента се позволяваше да влизат хора, които са си създали тест предходния ден.

Демонстрацията прерасна в принуждение и протестиращи хвърляха фойерверки и палеха полицейски коли. Полицията отговори с изстрели в тълпата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР