Двама председатели на парламентарни комисии от БСП на първа по

...
Двама председатели на парламентарни комисии от БСП на първа по
Коментари Харесай

Иван Ченчев събра директорите на спортни училища от цялата страна

Двама ръководители на парламентарни комисии от Българска социалистическа партия на първа по рода си за последните години среща с шефовете на спортни учебни заведения. Подготвят се съответни законодателни промени и промени в нормативната уредба.

Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и зам.-председател на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев провежда в Казанлък среща с шефовете на спортни учебни заведения от цялата страна. Участие в диалозите взе и ръководителят на парламентарната Комисия по обучение и просвета и секретар на парламентарната група на левицата Ирена Анастасова.

Директорите благодариха на Иван Ченчев за самодейността и подчертаха, че наложителната среща в подобен формат се организира за първи път през последните години. Те обрисуваха проблеми, свързани с приема и просветителния развой в спортните учебни заведения, както и тежката обстановка, обвързвана с материалната база. Спортните учебни заведения в България са 25, от тях 6 са държавни, а общинските са 19.

„ Със страдание би трябвало да признаем, че с годините – в следствие и на неправилна политика, на недалновидни решения, на поредност от справедливи, само че и субективни фактори и процеси - като че ли загубихме възприятието за това какъв брой значимо е спортното учебно заведение. Преди години летвата беше вдигната високо – мъчно се влизаше в спортно учебно заведение. Днес, в значително случаи се оказва, че летвата е свалена. Защото се оказа, че търсим бройки за банкет. Защото базата е в неприятно положение. Защото липсва онази обосновка, която да ангажират децата “, акцентира Ченчев.
Той регистрира всеотдайната работа на отдадените на спорта шефове, учители и треньори по места, само че беше безапелационен, че те не могат да бъдат оставени да работят в сходна обстановка.

„ Трябва да сложим началото, на първо време ние в Народното събрание като законодатели, с цел да създадем изискванията, с които да върнем респекта към спортното учебно заведение. Необходими са както законодателни промени, по този начин и промени в нормативната база “, уточни ръководителят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

В отговор на сложени от шефовете проблеми, свързани с образователното наличие, Ирена Анастасова акцентира, че в съдружното съглашение е заложен цялостен обзор на образователните стратегии и когато се работи по измененията, ще бъдат взети под внимание мненията на спортните учебни заведения.

Срещата в Казанлък излезе с съответно решение. До 10 дни шефовете на спортните учебни заведения би трябвало да изпратят в Комисията своите оферти за решение на проблемите, пред които те са изправени. „ Предложенията ще бъдат разисквани, прецизирани и препоръчани както на народните представители, по този начин и на отрасловите министри – на образованието и науката и на младежта и спорта “, уточни Иван Ченчев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР