Двама пилоти на пътнически самолет заспаха по време на полет,

...
Двама пилоти на пътнически самолет заспаха по време на полет,
Коментари Харесай

Спящи пилоти подминаха крайната си дестинация

Двама водачи на пътнически аероплан заспаха по време на полет, само че като по знамение приземиха самолета си без никой да пострада. Полет ET343 на " Етиопски авиолинии " е пътувал от суданската столица Хартум за етиопската столица Адис Абеба на 15 август, когато случаят е станал на 11 хиляди метра височина, написа Дейли Мейл.

Пилотите е трябвало да стартират снижаването си към летище " Боле " в Адис Абеба. Според профилираното издание Aviation Herald контролът на въздушното придвижване се е опитал да се свърже с водачите, само че без триумф. Най-накрая екипажът се събудил, откакто автопилотът на самолета се изключил при прехвръкване над точката за кацане и е подал автоматизиран сигнал за паника.

Пилотите са съумели да приземят безвредно самолета след нов заход. Данните от уеб страницата за следене на полети Flightradar24 удостоверяват случая, като демонстрират, че самолетът е прелетял на 11 хиляди метра над пистата и е съумял да направи нов заход, когато водачите са се събудили.

Авиационният анализатор Алекс Мачерас написа в " Туитър " за " изключително тревожния " случай и разяснява случая

Мачерас написа в " Туитър ": " Дълбоко притеснителен случай с най-голямата самолетна компания в Африка - аероплан " Боинг 737-800 полет ET343 на " Етиопски авиолинии " към момента на крейсерска височина 11 хиляди метра, когато доближи дестинацията Адис Абеба.

Не излиза наяве дали след приземяването на самолета е почнало следствие и към този момент няма информация, дали водачите са имали задоволително време за отмора. Полетът е бил осъществен сред 3 и 6 часа сутринта.

Това идва след различен случай, който се случи през април, обявен от ABC 7 Eyewitness News, при който се твърди, че други двама водачи също са заспали на полет от Ню Йорк до Рим с към 250 пасажери на борда.

Според следствие на случая и двамата водачи на полета на ITA Airways от интернационалното летище " Джон Ф. Кенеди " през април са спели по време на пътуването.

Те са спели, до момента в който техният " Еърбъс 330 " прелита над Франция на височина от 11 500 метра. Разследващите открили, че единият от водачите е спал по време на плануваната си отмора, само че командирът също е задремал. Бил е изгубен контакт със самолета за към 10 минути.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР