Двама от трима белгийци подкрепят задължителното ваксиниране срещу COVID-19, показват

...
Двама от трима белгийци подкрепят задължителното ваксиниране срещу COVID-19, показват
Коментари Харесай

Две трети от белгийците подкрепят задължителната ваксинация срещу COVID-19 |

Двама от трима белгийци поддържат наложителното имунизиране против COVID-19, демонстрират данни от изследване на публичното мнение, показани в локални медии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Досега в страната 86 на 100 от жителите са получили най-малко една доза ваксина. Мнозинството от 80 на 100 от участниците в допитването са изразили подготвеност да се имунизират и с трета доза, в случай че е належащо.

Отчита се, че делът на подкрепящите наложителната ваксина пораства - от 45 на 100 през март и 52 на 100 през юни, до 66 на 100 през днешния ден. Мнозинство от 60 на 100 показва подготвеност да одобри ново " затваряне ", в случай че епидемиологичните индикатори се влошат.

Това демонстрира спад от 10 на 100 в поддръжката за повече ограничавания по отношение на данните от юни предходната година, откакто страната бе " затворена " от октомври 2020 година до края на май тази година с налагане на вечерен час.

Заради по-малкия брой на имунизираните в Брюксел някои от жителите на провинцията декларират, че заобикалят столицата - 31 на 100 във Валония и 48 на 100 във Фландрия.

В края на предходната седмица столичните управляващи вкараха условието всички, идващи от чужбина, да бъдат подлагани на 10-дневна карантина и две проучвания - в първия и седмия ден от завръщането, с цел да се облекчи работата на лечебните заведения. Изключения се вършат за имунизираните и неотдавна преболедувалите .

Досега в Белгия жертвите на COVID-19 са 25 500, като от юни насам броят на смъртните случаи дневно е под 10, съгласно формалните данни. От юни се следи растеж в броя на позитивните проби за заболяване и в последния месец този дял е към пет на 100. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР