Двама от общо трима участници, подали ценови оферти, продължават в

...
Двама от общо трима участници, подали ценови оферти, продължават в
Коментари Харесай

Двама участници продължават в надпреварата за разширението на „Турски поток” през България

Двама от общо трима участници, подали ценови предложения, не престават в конкуренцията за уголемение на газопреносната инфраструктура ма „ Турски поток” до българо-сръбската граница, осведомят БГНЕС.

Това излиза наяве по време на отварянето на офертите в „ Булгартрансгаз “.
Руски медии: Съдбата на " Турски поток " през България е в ръцете на Европейска комисия Българска социалистическа партия, АБВ и Атака пазят газопровода и приканват държавното управление да не позволява трети страни да го осуетят
Участие в процедурата не престават две компании. Първата компания е „ ДЗЗД Консорциум - Газово развиване и уголемение в България ГРРБ ”. При оптимално позволен период за осъществяване на плана от 250 дни - цената, която предлага е в размер 2 , 41 5 млрд евро . При оптимално позволен период на осъществяване от 615 дни цената е 1 , 6 млрд евро .
Снимка: btvnovinite.bg
Акционери в сдружението са записаните в Италия „ Консорцио Варна 1” и люксембургската „ Комплишънс дивелъпмънт С.А.Р.Л. – клон България” на записано в Люксембург сдружение. Един от неговите представители е Андрей Зимин, който е част от мениджмънта на съветската компания „ Тръбна металургична компания”.
„ Интерфакс ”: Тръбата на „ Турски поток ” през България ще се забави най-малко година Ще би трябвало занапред да се построява нова газотранспортна инфрастурктура
Вторият класиран е саудитско-италианският консорциум „ Аркад “ . Фирмата предлага при оптимално позволен период от 250 дни цена за осъществяване на плана в размер на 1 , 2 9 млрд евро, а за по-дългия интервал 1 , 1 милиарда евро. В консорициума влизат италианската „ Аркад Ей Би Би С.П.А” и арабската „ Аркад Енджиниъринг енд Констръкшънс Къмпъни”.
Теменужка Петкова: Все още не са ясни подизпълнителите за " Турски поток " Цялата стойност на плана е 2,7 милиарда лева
Компанията, която не е позволена да продължи в присъединяване си в процедурата е унгарското обединяване от фирмите Industries Fovallalkozo Zrt и Industries-KVV Kivitelezo .

В тях мажоритарен акционер е унгарската енергийна група МОЛ, която резервира потенциал от бъдещата тръба на „ Турски поток” у нас и която е непосредствен сътрудник на съветската.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР