Двама от най-добрите футболисти на шампиона Лудогорец Кирил Десподов и

...
Двама от най-добрите футболисти на шампиона Лудогорец Кирил Десподов и
Коментари Харесай

Кирил Десподов се надява да играе на Евро 2024 и в групите на Шампионска лига

Двама от най-хубавите футболисти на първенеца Лудогорец Кирил Десподов и Бърнард Текпетей получиха специфичните си награди за Футболист №1 на месец септември и за Играч №1 на 14-ия кръг в Първа лига.

Десподов заслужи оценката си за решителния си принос в успехите на българския народен тим над Гибралтар и Северна Македония, а Текпетей за голмайсторските си умения в мача с Берое като посетител, донесли успеха на „ орлите “ с 4:0.

Двамата благодариха за признанието и споделиха пред репортерите упованията и очакванията си за футбола и кариерата си.

„ Благодаря за тази премия, тя значи доста за мен. Благодаря на всички. Благодаря на моите съотборници, тази премия ме окуражава да играя добре освен в българската лига, само че и отвън нея. Гледах мача против Португалия. Имаше доста съвкупности от проблеми като дузпата и такива неща. Това обаче е футболът и от време на време не можеш да направиш нищо. Надявам се да победим в идващия мач, това е най-важното, с цел да продължим напред ”, сподели Текпетей.

Крилото на разградчани бе включен в проектосъстава на националния тим на Гана, само че в последна сметка не отпътува за Катар.

Кирил Десподов призна, че желае да играе на европейски състезание с държавния отбор, а също така да стигне до групите на Шампионската лига с „ орлите ”.

„ Тези награди ми дават по-голяма мотивация да се развъртвам. Футболът е групов спорт и по тази причина желая да благодаря на моите съотборници и треньори в националния тим и Лудогорец, тъй като без тях нямаше да печеля тези награди. И трите срещи, които ни предстоят, са значими. Няма да има елементарен мач – и Славия, и Левски са положителни тимове, с положителни футболисти. Трябва да влезем съсредоточени, сигурен съм, че момчетата знаят, че ни чакат тежки мачове ”, стартира Десподов.

„ Младен Кръстаич несъмнено наложи по-различен жанр, сменихме схемата на игра. Вика млади момчета, държи доста на дисциплината на терена, както и отвън него. Изисква да се придържаме към тактическия проект за всеки съответен мач. Нещата стартират да се оправят малко по малко, само че има още доста работа. Той също ни споделя, че още нищо не сме постигнали. Въпросът е какво ще създадем през март в квалификациите, в мачовете за точки. Мисля, че е неточност хората да повтарят „ преди, преди, преди ”, тъй като няма по какъв начин да се върне това преди. Доста неща са се трансформирали, би трябвало да върнем хората с добра игра и с победи ”, добави капитанът на националния тим.

„ Има много негативизъм у българина, малко по малко започваме да сглобяваме, само че пъзелът е доста огромен. Това не може да стане с магическа пръчка, би трябвало време. Трябва да не престават да дават късмет на младите играчи, нещата в играта стартират да се усъвършенстват. С националния тим се надявам да играем най-малкото на европейско състезание, персонално на мен ми е фантазия, уповавам се и на всички в тима ”, сподели още Десподов.

„ С Лудогорец, казвал съм го и преди, играе ми се Шампионска лига. Това обаче не зависи единствено от мен. И най-важното е да си здрав, да няма травми ”, приключи Кирил Десподов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР