Двама молдовски граждани са задържани, след като са извършили въоръжен

...
Двама молдовски граждани са задържани, след като са извършили въоръжен
Коментари Харесай

Молдовци са задържани за въоръжен грабеж на украинци в Св. Влас

Двама молдовски жители са арестувани, откакто са направили въоръжен обир на украински бежанци в комплекс в Свети Влас, оповестиха от Апелативната прокуратура в Бургас на брифинг пред публицисти. Задигнати са пари и скъпоценности на обща стойност към 197 000 лева

Престъплението е осъществено на 27 април към 11 ч. Семейството украинци - мъж на 48г. и жена на 32г., са били нападнати в апартамент в затворен комплекс в Свети Влас, където са били настанени, дружно с 8-месечното им бебе и стара жена. Бебето и бабата обаче не са били в жилището по време на нападението.

" След почукване по вратата и на съветски език се оповестява, че от поддръжката на хотела желаят да правят някакви дейности. Вратата се отваря и две лица, едното от които с здравна маска на лицето, нахлуват в стаята и превеждат в безпомощно положение - разбирайте вързани са ръцете на мъжа, след което настоятелно желаят да им се предадат парите и полезностите, които се намират в жилището, което под угрозата и заканите, които са отпрваени, е сторено ", изясни за грабежа ст. комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас. Пострадалото семейство не е поискало статут на краткотрайна протекция у нас.

Предмет на закононарушението е парична сума от 65 000 евро, 10 000 лв., бижута от доблестен метал със скъпоценни камъни на стойност 30 000 щатски $ и мобилен телефон за 1 800 $, добави прокурор Георги Чинев. Единият крадците е арестуван във Велико Търново, а другият - в хотел в черноморския курорт Свети Влас.

Двамата молдовци са влезнали в България на 2 април, прецизират от полицията. Предстои гледане на мярка за неотклонение. На лицата са повдигнати обвинявания за осъществен в съучастничество въоръжен обир.

  Източник: " СЕГА ”
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР