Двама мъже и жена ще бъдат съдени за участие в

...
Двама мъже и жена ще бъдат съдени за участие в
Коментари Харесай

Пращат трима на съд за търговия с дрога

Двама мъже и жена ще бъдат съдени за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати, оповестиха от Окръжната прокуратура във Варна.

На съд отиват 48-годишният И.С., 41-годишната Б.Б. и 59-годишният В.К. По-младият мъж и дамата са привлечени към наказателна отговорност и за държане на високорискови наркотични субстанции без съответно позволение за разпространяване.

Мъжете са познати на органите на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, осъждани са за разнообразни закононарушения включително за закононарушения свързани с наркотични субстанции. Единият живеел във Варна, а другият в София, като всеки от тях продължавал да се занимава с незаконна активност, макар осъжданията.

До есента на 2021 година дамата обитавала главно в София, само че по-късно се завърнала в родния си град Варна. От години тя употребявала опиати и в даден миг решила, че може да стартира да популяризира такива, с цел да си набира спомагателни финансови средства. Тя познавала и двамата мъже от дълго време и имала доверени връзки с всеки от тях. В осъществяване на своята концепция, варненката постоянно пътувала до София, откъдето се снабдявала със неразрешени вещества от 59-годишния мъж. След това ги пренасяла до Варна, където благодарение на другия мъж ги разпространявала.

Групата нямала изявен водач и уредник. Тримата съгласували дейностите си, разпределяли облагите си и всеки изпълнявал своята роля. Б.Б. била координатор и пощальон, В.К. бил главният снабдител на опиати за групата, а И.С. се занимавал главно с продажбите. Така структурирана групата функционирала от октомври 2021 година до 16 юни 2022 година, когато при профилирана интервенция на полиция и прокуратура тримата били арестувани.

В жилището на И.С. във Варна били открити и конфискувани 24 грама метамфетамин, близо 3 грама марихуана и електронна везна. В жилища, населявани от Б.Б. в град Варна, село Приселци и в град София били открити и конфискувани близо 8 грама гъби, 3 грама амфетамин, 81 грама метамфетамин, 43 таблетки екстази, 11 грама марихуана, две електронни везни, мелница и седем мобилни телефона. В дома на В.К. в София били открити две електронни везни със следи от марихуана по тях.

Предстои насрочване на делото против обвинените във Варненския областен съд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР