Eленовци посрещнаха стотици гости на фолклорен събор Еленово, организиран от

...
Eленовци посрещнаха стотици гости на фолклорен събор Еленово, организиран от
Коментари Харесай

Проведе се седми фолклорен събор „Еленово“

Eленовци посрещнаха стотици посетители на фолклорен събор „ Еленово ”, проведен от НЧ „ Светлина - 1908 ”, с. Еленово, с поддръжката на Община Нова Загора и Кметство с. Еленово. Неговото седмо издание бе сложено в местността „ Кара дере ”, в подножието на Свети Илийските възвишения. За следващ път, в два дни, имахме удоволствието да се докоснем до магията на танцовото и песенно национално изкуство и пъстротата на българския фолклор. Официалното разкриване на обичайното събитие бе почетено от кмета на община Нова Загора Галя Захариева, народния представител Мария Белова, заместител регионалния шеф Чавдар Божурски, заместител ръководителя на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, заместител - кметовете Нина Генчева, Ивайло Енев и Иванка Михова, кмета на село Еленово – Диян Бонев, общински съветници, кметове на обитаеми места и многочислени фенове на българския фолклор.

Да приветства всички участници и посетители на празника имаше удоволствието кметът на Община Нова Загора Галя Захариева. Тя с изключително неспокойствие се обърна към всички присъстващи с думите: „ Желая Ви един страховит събор, доста въодушевление, здраве и непримиримост на уредниците, с цел да ни събират всяка година. Поклон и благодаря за напъните, които поставят! “. Своя привет насочи и кметът на село Еленово господин Бонев. Той приветства всички с „ Добре пристигнали “ и пожела триумф на участниците във фолклорния събор.

Китното място се огласи от красивите песни и кръшните танци на участниците, пристигнали от близо и надалеч. На сцената първа излезе Певческата група за обработен фолклор от село Еленово с началник Цанка Радева и корепетитор Цветан Цонев, а в продължение на през целия ден феновете имаха опцията да се насладят на песенното благосъстояние, звуците на националните принадлежности и жизнерадостните национални танци на над 120 участници от разнообразни краища на страната: гр. Нова Загора; гр. Сливен; гр. Ямбол; с. Гецово, общ. Разград; с. Дуранкулак, общ. Шабла; с. Златар, общ. Велики Преслав; гр. Стара Загора; с. Бял бунар, с. Сокол, гр. Сунгурларе и други Организаторите се бяха погрижили за следващ път да обезпечат положително въодушевление и занимания на своите посетители. Тази година измежду красивата природа присъстващите имаха опцията да се повдигнат на високо с пара балон, който донесе доста наслада и усмивки на най-малките. В програмата имаше огнено и кристално шоу, а районен клуб „ Традиция “ показа по достоверен метод въстановката „ Легенда за раждането на Мерджан Рада “. Въпреки неприятните метеорологични условия във втория ден от събора участниците не се поколебаха и показаха пред журито своите песенни и танцови осъществявания, които демонстрираха какво е непреклонен български дух. С доста неспокойствие, нови другарства и наслада в очите завърши седмото издание на Фолклорен събор " Еленово ", в който на разлъка всички си пожелаха “До нови срещи “, многочислени изяви, награди и заслужени оценки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР