За жителите и гости на Сливен и тази седмица Общината

...
За жителите и гости на Сливен и тази седмица Общината
Коментари Харесай

Празнични церемонии и концерти в програмата на Майските дни на културата в Сливен

За жителите и посетители на Сливен и тази седмица Общината приготвя културни събития. Част от тях са включени в програмата на „ Майски дни на културата “.

Почитателите на класическата музика ще имат опция да се насладят на концерт на оперната прима Татяна Шиварова. Той е плануван за 21 май, от 18 ч. в зала „ Сливен “. В проявата ще се включат и гост-изпълнители. На 22 май, от 11 ч. във фоайето на зала „ Сливен “, ще бъде открита фотоизложба, отдадена на биоразнообразието.

В навечерието на 24 май ще се организира тържественият концерт, на който ще бъде връчена премията „ Аргира Жечкова “. Празничното събитие ще се състои на 23 май от 18 ч. в зала „ Сливен “.
След него известният български дует „ Ритон “ ще зарадва сливенската аудитория с концерт. Той ще се състои на откритата сцена на площад „ Хаджи Димитър “ от 19 ч. Празничните илюминации същата вечер ще стартират в 21 ч.

Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската книжовност – 24 май в Сливен дава обещание да бъде богат на прояви. Денят ще стартира с празнично шествие на възпитаници от сливенските учебни заведения. То ще тръгне от Градската градина в 11 ч. и ще продължи по Главната улица до площад „ Хаджи Димитър “. Там, от 11.30 ч., ще стартира общоградската тържествена гала. От 12 ч. на откритата сцена на площада ще се състои награждаване на възпитаници, носители на награди от национални и интернационалните надпревари и състезания.

Откритата сцена на градския площад ще посрещне по-късно гостите от фолклорния отбор „ Странджа “ и домакините от сливенския Ансамбъл за национални песни и танци. Те ще се показват пред публиката със взаимен концерт. Началото е от 12.30 ч.

Денят ще продължи с празничен концерт на детските градини. Началото е от 16 ч. на откритата сцена на площада. Там от 19.30 ч. ще стартира концертът на „ Тримата български тенори “ и „ Тоника Сухопътни войски “.

Вечерта ще приключи с дрон-шоу. То е планувано за 21.30 ч.

През почивните дни Сливен ще посрещне участниците в ХХVМеждународен детски фолклорен танцов фестивал „ Приятелство без граници “. Началото ще бъде обещано на 25 май, събота, с дефиле на участниците.

При смяна в часа или мястото на събитие поради утежняване на времето, навреме ще бъде оповестена информация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР