Синдикатът на работещите в публичния сектор на Гърция ADEDY планира

...
Синдикатът на работещите в публичния сектор на Гърция ADEDY планира
Коментари Харесай

Стачка блокира Гърция във вторник

Синдикатът на работещите в обществения бранш на Гърция ADEDY възнамерява 24-часова стачка в цялата страна във вторник. Стачката ще засегне държавните услуги и трафика в центъра на града, написа Катимерини. Профсъюзът упорства за съразмерно нарастване на заплатите на чиновниците в обществения бранш с 10 %, възобновяване на коледните и великденските бонуси и връщане на правата за групово договаряне.

От 0 часа тази нощ стопира ЖП превоза, а градският превоз ще стачкува почасово. Засегнати ще бъдат и морският и въздушният превоз. Учителите и лекарите в държавните лечебни заведения също оповестиха часове на митинги.

Водещото гръцко издание Катимерини добавя, че на този декор публичните тематики в страната са доминирани от идните европейски избори. В дневния ред доминират националните въпроси, по-специално разногласието сред Гърция и новоизбраното държавно управление на Северна Македония, а министър-председателят Кириакос Мицотакис, водачът на СИРИЗА Стефанос Каселакис и водачът на ПАСОК Никос Андрулакис се чака да посетят западната ни съседка тази седмица.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР