Входът на Варна от магистрала Хемус ще бъде затворен за

...
Входът на Варна от магистрала Хемус ще бъде затворен за
Коментари Харесай

Входът на Варна от АМ „Хемус“ ще бъде затворен наесен заради големия ВиК проект

Входът на Варна от автомагистрала „ Хемус ” ще бъде затворен за коли за 3 месеца поради осъществяването на огромния ВиК план в града. Строителните действия ще се правят на кръстовището на булевардите „ Владислав Варненчик ” и „ Република ”. Очаква се те да стартират след края на летния сезон.

Срокът за осъществяване е 100 дни, само че ще се положат старания да приключат по-бързо, съобщи в студиото на Дарик зам.-управителят на ВиК-Варна Яна Маринова. Тя добави, че през есента ще се работи и по пътя за „ Златни пясъци ”, като поетапно ще бъдат затваряни прави от бул. „ Княз Борис I ”.

В момента се работи в местностите и кварталите Ваялар, Манастирски хълм, Траката и „ Бриз ”. След привършване на дейностите обвързване на ВиК е да възвърне пътните настилки в първичния им тип. Ако те са били на трошляк, няма да бъдат асфалтирани, сподели Маринова.

Тя добави, че общината ще финансира асфалтирането на улиците 14-а и 28-а улиците в местността Евксиноград. В Траката до 15 юни би трябвало да бъдат асфалтирани улиците 3-а, 5-а,6-а и 8-а.

При осъществяването на плана има забавяния поради липса на работна ръка, както и на регулация в селищните формирания.

„ На места стопираме, тъй като няма по какъв начин да преминем поради огради и частни дворове. Къде с добра приказка, къде с не толкоз добра, само че хората оказват помощ, тъй като са заинтригувани канализацията да стигне до тях. Има обаче и притежатели, които попречват работата ”, добави Яна Маринова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР