Двама ключови министри в германското правителство публикуваха обща статия в

...
Двама ключови министри в германското правителство публикуваха обща статия в
Коментари Харесай

Берлин призова за общи мерки на ЕС срещу коронавируса

Двама основни министри в немското държавно управление разгласиха обща публикация в няколко европейски вестника, в която приканиха за групови ограничения на Европейския съюз в битката против новия ковид, заяви ДПА.

Инициативата на външния министър Хайко Маас и на финансовия - Олаф Шолц, идва на фона на различията сред страните членки на Европейски Съюз какъв брой финансови запаси да се заделят за справяне с икономическия потрес, породен от пандемията.

Утре финансовите министри от съюза още веднъж ще се занимават с този неотложен въпрос.

Според двамата министри общи начинания на Европейски Съюз - избавителен проект посредством Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ) и Европейската капиталова банка, могат да бъдат употребявани като принадлежности за намаляване на следствията от пандемията. Те обаче не загатват така наречен еврооблигации, които немското държавно управление към този момент отхвърля.

Италия, Испания и Франция приканиха за въвеждането на групови дългови принадлежности, които да им разрешат да получат свежи пари от вложителите при доста по-благоприятни условия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР