Двама финансови министри – бившият Кирил Ананиев и настоящият Асен

...
Двама финансови министри – бившият Кирил Ананиев и настоящият Асен
Коментари Харесай

Асен Василев: Край на кражбите и подаянията от Европа

Двама финансови министри – някогашният Кирил Ананиев и актуалният Асен Василев, се озоваха по едно и също време на трибуната на Народното събрание по време на дебатите за новия бюджет. След петминутна замяна на реплики сред тях, разногласието им приключи с това, че двамата застанаха на трибуната един до различен, забили погледи в сметките на хазната.

Искрите сред тях прехвърчаха, когато Ананиев направи изчерпателен разбор на бюджета и приключи с това, че с подобен бюджет е малко евентуално да влезем в Еврозоната по проект, заяви novini.bg.

,,Ще имаме проблем както с националните вложения, по този начин и с европейските. Инфлацията ще отиде в бюджета и този запас ще употребявате за вашите политики“, съобщи някогашният финансов министър

,,Трябва да сложим завършек на политиката за някакви вложения в хора, инфраструктура, с увеличението на държавната администрация,и то в миг, в който на всички места по света тя се понижава и се минава към електронни услуги“, отвърна му Асен Василев.

Този бюджет има за цел да направи капиталовата и обществената среда най-малко толкоз положителни, колкото в Европа. От 2007 година до момента това, което ние споделяме, е, че сме небогати и ще си останем такива вечно, в случай че не получим някакви подаяния от Европа и в случай че не откраднем. Ами свърши това, отсече финансовият министър.

С тези думи той сложи началото на серия от защитни речи, главно от депутати на левицата, на които Ананиев изиска и получи право на отговор. Докато им опонираше, Асен Василев му зададе въпрос кои разноски да отреже, с цел да направи дълга и недостига допустими за него. Ананиев пък го предложения при него на трибуната и двамата запрелистваха бюджета. Сегашният финансов министър дефинира сътрудника си „като доста добър бюджетар“ и го прикани сред двете четения да му предложи кои разноски да бъдат съкратени.

Това съгласно Ананиев се оказа „социален експеримент“.

Да му опиша тук пред вас по какъв начин се прави бюджет, няма да си разреша и няма да ме разберете, тъй като отново ще ми дадете пет минути. Аз 40 години я изучавам тази просвета и в този момент няма по какъв начин за пет минути да му кажа по какъв начин да стане бюджетар, изясни Ананиев на стоящия до него Асен Василев.

Почти седем часа лиши на депутатите да одобряват бюджета за тази година, и то на първо четене.

fakti.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР