Двама фенове на Рома“ са арестувани в Ливърпул заради подозрения

...
Двама фенове на Рома“ са арестувани в Ливърпул заради подозрения
Коментари Харесай

Арест за италианци, опитали да убият фен на “Ливърпул”

Двама почитатели на „ Рома “ са задържани в Ливърпул поради съмнения в опит за ликвидиране преди мача сред двата тима от полуфиналите на Шампионската лига. Запалянковците са взели участие в сборичкване, при което 53-годишен последовател на „ мърсисайдци “ е потърпевш съществено. В момента той е в болница в сериозно положение.

Инцидентът е станал към час преди началния съдийски сигнал на дуела. Римските почитатели са нападнали група мъже, които са отивали към стадиона. Пострадалият англичанин е изгубил схващане, откакто е бил удрян в главата с колани и по-тежки предмети.

„ Двама италианци на възраст 25 и 26 години са задържани поради съмнения в опит за ликвидиране и откарани в полицейския сектор, където ще бъдат разпитани от следователи “, изясни представител на полицията.

Задържани са общо 9 лица поради набези, владеене на оръжия и нарушение на публичния ред. От управлението на „ Ливърпул “ оповестиха на уеб страницата си, че са шокирани от случилото се. „ Нашите мисли преди всичко са ориентирани към жертвата и неговото семейство в този сложен миг – пишат от клуба на своята интернет страница. – Ние ще им окажем цялостна поддръжка. “

Феновете на домакините пък направиха зрелищно посрещане на клубния рейс към стадиона преди срещата. Привържениците възпламениха доста факли и хвърлиха димки, а при еуфорията пострадаха полицейски бусове. Английски почитатели се покатериха на няколко бронирани транспортни средства, като много от тях останаха със спукани губи и надрана багра.

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР