Двама експерти от списание Политико“ обясниха защо САЩ не могат

...
Двама експерти от списание Политико“ обясниха защо САЩ не могат
Коментари Харесай

САЩ ги подведе „лошият навик“: Русия не може да бъде изолирана

Двама специалисти от списание „ Политико “ обясниха за какво Съединени американски щати не могат да принудят останалия свят да поддържа Украйна и да изолира Русия.

Всички опити на Съединени американски щати да изолират Русия, да я трансфорат в заточеник за останалия свят, са обречени на неуспех. Съединени американски щати не могат да принудят останалия свят да поддържа Украйна. Защо? В „ Политико “ журналистът-международник Даниел Р. ДеПетрис и старшият помощник в Института за проучване на войната и мира към Колумбийския университет Раджан Менон дадоха своя отговор на този въпрос.

Вашингтон има неприятния табиет да допуска, че при верния напън или стимулиране на други страни в последна сметка те ще се наредят зад Съединени американски щати, когато се опитат да решат проблем, да се оправят с рецесия или да санкционират агресор, означават анализаторите. „ Но интернационалната политика е доста по-сложен въпрос. Как наподобява светът зависи значително от това къде се намира дадена страна, какви са нейните ползи и какъв брой от тези ползи може рационално да пожертва “, считат създателите.

Обяснявайки за какво концепцията на Съединени американски щати да изолират Русия, да я санкционират за специфичната интервенция в Украйна, е неуспех, а " неприятният табиет " на Вашингтон го подведе този път, анализаторите показват няколко доказателства.

Първо, „ в огромна част от останалия свят моралният жар, явен в отговора на Запада, явно липсва “. Тези страни, за разлика от Съединени американски щати и техните съдружници, слагат отбраната на своите национални, стопански и стратегически ползи на напред във времето. Сред тези страни създателите на обявата показват Индия, Бразилия, Мексико, Южна Африка, Турция и Индонезия.

Има такива, които просто се въздържаха от всички резолюции на Организация на обединените нации, целящи да санкционират Русия, има такива, които намерено отхвърлиха да последват образеца на Америка и не имат намерение да санкционират Москва.

Второ, страните, които не се поддадоха на провокациите на Вашингтон и неговите съдружници, отказвайки да трансфорат Русия в заточеник, както означават анализаторите, са склонни да преглеждат специфичната интервенция в Украйна „ като районен спор, а не като сериозна опасност за световното непоклатимост, закони и правила, които лежат в основата на международния ред, както прави Западът. "

И даже " не толкоз фините закани " от страна на Съединени американски щати против неохотните страни не проработиха. Някои от тях като цяло „ реагираха яростно на извиването на ръце “. Като образец създателите показват реакцията на някогашния пакистански министър председател Имран Хан, който се ядоса на Европейски Съюз, че изиска гласоподаване за резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации, осъждаща Русия. „ Ваши плебеи ли сме, че да вършим каквото кажете? “, възмути се тогава Хан.

Има и трета причина. Не може рационално да се чака от Съединените щати да жертват значими ползи, с цел да защитят световните правила, които самият Вашингтон отхвърля, когато откри за добре да го направи.

В резюме, анализаторите поучават Съединени американски щати да живеят в свят на действителността - " колкото и да е разочароващ " - вместо свят на измислици, в който страните надеждно следват образеца на американските политици.

„ В противоположен случай Съединени американски щати са обречени на отчаяние, отчаяние и вероятно неуспех “, стигат до извод специалистите.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР