Двама души загинаха, седем са в критично състояние, а още

...
Двама души загинаха, седем са в критично състояние, а още
Коментари Харесай

Загинали и много ранени във влакова катастрофа в Чехия

Двама души починаха, седем са в сериозно положение, а още 31 са с пострадвания след злополука на два пътнически влака покрай град Домажлице в Западна Чехия, съобщи Ройтерс, като се базира на чешката информационна организация ЧТК.

Четирима души със съществени пострадвания са откарани с хеликоптер до локални лечебни заведения, а други седем с по-леки пострадвания са превозени в западния чешки град Домажлице, оповестява районната избавителна работа.

В известие в Туитър чешкият транспортен министър Карел Хавличек описа, че бързият трен от Мюнхен до Прага не се е съобразил със знака " Стоп " и се е блъснал в пътнически трен.

Чешката телевизия популяризира фрагменти от злополуката, на които се вижда смакчаната кабина на машиниста на бързия трен, както и предната част на локалния пътнически трен.

Според ТАСС двете жертви на злополуката са двамата машинисти.

Агенция ЧТК оповестява, че в спасяването на потърпевшите са взели участие четири хеликоптера, съобщи Ройтерс. Командирът на локалната противопожарна работа сподели пред чешката телевизия, че спасители към момента търсят един липсващ човек измежду отломките.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР