Двама души са задържани в северен Китай след като предполагаемо

...
Двама души са задържани в северен Китай след като предполагаемо
Коментари Харесай

Работници бутнаха част от Великата китайска стена с багер

Двама души са арестувани в северен Китай откакто хипотетично са развалили сектор от Великата китайска стена с екскаватор, заяви БиБиСи, базирайки се на локалните медии.

38-годишен мъж и 55-годишна жена от провинция Шанси са пробили през едно от чудесата на света, с цел да основат скъсен маршрут за строителна активност наоколо, съгласно формалното изказване на полицията.

Изкопът им провокира " непоправими " вреди на цялостта и сигурността на този сектор на стената, настояват локалните управляващи.

Великата китайска стена е в действителност система от отбранителни уреди, които са служили като основна северна отбрана за поредност китайски империи. Общата й дължина е над 20 000 километра, а през 1987 г. бе оповестена за обект на международното завещание на ЮНЕСКО.

Най-ранните ѝ секции са над две хиляди години и са били по-късно разширявани през античните китайски династии.

Щетите са породени на сектор от стената, датиращ от времето на династия Мин (1368-1644), прочут като 32-рата Велика стена. Този сектор съдържа също добре непокътната стражарска кула и е вписан като недодялан културен монумент.

През последните години китайските управляващи са засилили отбраната на Великата китайска стена и се борят с все по-чести актове на вандализъм. През 2021 година, трима посетители бяха арестувани и санкционирани от полицията за изрисуване на известния сектор Бадалинг с изострен предмет. По-късно през същата година китайските управляващи не разрешиха на двама задгранични туристи да посещават стената, след като са проникнали в неразвит сектор от нея в секцията Мутяню.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР