Двама души са задържани, след като полицията намери човешки останки

...
Двама души са задържани, след като полицията намери човешки останки
Коментари Харесай

Двама са задържаните за убийството в София - единият арестуван в планината

Двама души са арестувани, откакто полицията откри човешки остатъци в шахта в центъра на София. Единият е обвинен за убийството. От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че това е 31-годишен престъпно проявен мъж от София. Вторият е 24-годишен мъж, който е обвинен като помощник.

Жертвата е 41-годишен мъж.

Единият обвинен е арестуван в региона на Витоша, евентуално в хотел. Той e непосредствен другар на жертвата. Полицията го търсеше от през вчерашния ден. Той съумял да се качи на Витоша, където през целия следобяд се организираше спецакция по издирването му. Освен спецчасти, в акцията се включи и ПСС. Малко след 16:00 часа бил открит и задържан.

Снощи обвиненият е желал да нощува в хижа „ Алеко ”, само че не е имало места, твърди Нова тв. За да слезе до „ Драгалевци ”, е употребил градски превоз. 

От прокуратурата оповестяват, че тече следствие за ликвидиране, осъществено на 8 август в центъра на София.

До сегашния миг са осъществени огледи на мястото и са разпитани очевидци. На базата на събраните доказателства и извършените оперативни мероприятия от Столична дирекция на вътрешните работи е арестувано лице от мъжки пол, за което се допуска, че е причинител на закононарушението.

Разследващи служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи не престават да правят неотложни дейности по следствието под управлението на прокурор от СГП, с цел да се обезпечат и съберат значими доказателства. Предстои отчет на материалите по следствието на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвинен и постановяване на мярка за процесуална насила – задържане до 72 часа.

Същевременно в хода на следствието са събрани доказателства за осъществено закононарушение - персонално укривателство, от друго лице, което е спомогнало на хипотетичния причинител на убийството да избегне наказателно гонене. Заподозреният за персоналното укривателство е арестуван. Предстои материали от делото за ликвидиране да се отделят и изпратят по подготвеност на Софийска районна прокуратура за персонално укривателство.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР