Двама братя близнаци бяха арестувани в Ню Йорк, след като

...
Двама братя близнаци бяха арестувани в Ню Йорк, след като
Коментари Харесай

Ню Йорк: Задържаха двама братя заради 15 кг взривни вещества в дома им

Двама братя близнаци бяха задържани в Ню Йорк, откакто полицията откри в жилището им към 15 кг взривни субстанции .

Разследващите насочили вниманието си към единия брат, 27-годишния преподавател Кристиан Торо, откакто през декември в гимназията му в нюйоркския квартал „ Харлем “ е бил получен сигнал за бомба. В края на януари Кристиан напуснал, а брат му Тайлър върнал в учебното заведение служебния му преносим компютър, в който били открити указания за направа на взривни устройства .

След следствие на нюйоркската полиция и ФБР минимум двама възпитаници декларирали, че Кристиан Торо им плащал по 50 $ на час, с цел да складират барут, извлечен от фойерверки .

Вчера полицията е претърсила жилището на двамата братя в нюйоркския квартал „ Бронкс “. Там били открити към 15 кг субстанции, които може да се употребяват за изработката на бомба, като калиева селитра, барут и железни топчета. Намерен е и бележник на Тайлър Торо с евентуални заплашителни фрази като „ Като пристигна пълнолунието, дребните ще познаят терора “ и позовавания на „ Операция „ Светкавица “.

„ Нито едно от тези две лица не е било следено от нас, нито имат престъпно досие преди актуалното следствие “, сподели зам.-комисарят на полицията на Ню Йорк Джон Милър.

Кметът Бил де Блазио съобщи, че не е имало непосредствена опасност, само че добави, че следствието „ евентуално е избавило доста животи “.

Двамата братя са упрекнати в противозаконна направа на разрушително устройство . Ако бъдат приети за отговорни, може да бъдат наказани на до 10 години затвор .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР