Двама български граждани са поставени под арест за 30 дни

...
Двама български граждани са поставени под арест за 30 дни
Коментари Харесай

Двама българи са арестувани в Румъния за мигрантски трафик

Двама български жители са сложени под арест за 30 дни в Румъния за трафик на мигранти, заяви Окръжният полицейски инспекторат на окръг Яломица, съобщи Аджерпрес, предава БТВ.
Те са хванати в региона на град Фетещ, до момента в който са прекарвали 30 афганистански жители с микробус.

Незаконната облага се равнява на няколко милиона евро
Полицаите са спрели през вчерашния ден микробус, ръководен от 28-годишен българин, който бил съпроводен от мъж 29 години.

" При инспекцията на транспортното средство, осъществена от служителите на реда, във вътрешността бяха открити 30 души, задгранични жители, на възраст сред 15 и 39 години. Откритите лица не можаха да показват доказателства за легално влизане на територията на Румъния и не можаха да показват документи за легален престой, бяха отведени в полицейското ръководство ", се показва в известието.

Четирима българи са били арестувани в Мароко за трафик на бежанци
Мигрантите, най-вече от Африка на юг от Сахара, постоянно употребяват Мароко като насочна точка към Европа.
 
От инспекциите е открито, че афганистанските жители са декларирали, че са минали границата пешком с желание да стигнат до някоя страна от Шенгенското пространство.

Полицаите са задържали двамата български жители за 24 часа, а през днешния ден те са се явили пред съда, който е постановил задържането им в предварителния арест за 30 дни.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР