Двама американски ветерани, които били в Украйна, за да участват

...
Двама американски ветерани, които били в Украйна, за да участват
Коментари Харесай

Американски военни са пленени до Харков СНИМКИ

Двама американски ветерани, които били в Украйна, с цел да вземат участие във войната с Русия, от няколко дни са в неопределеност и може би са пленени съветските сили.

Това са 27-годишния Анди Тай Нгок Уин, някогашен морски пехотинец, и 39-годишният Александър Друки - двамата са от Алабама.

Мъж, който работи като сержант на екипа, поискал да остане неизвестен от съображения за сигурност, е дал на CNN фотоси на паспортите на двамата мъже и печатите им за влизане в Украйна. По думите му подразделението им се е сражавало под командването на 92-ра механизирана бригада на Украйна на 9 юни покрай град Избицке.



Двамата са изчезнали по време на борбата и последвалите задачи за търсене не съумяват да намерят никакви остатъци. Публикация в съветски агитационен канал в Telegram на идващия ден твърди, че двама американци са били хванати покрай Харков. „ Беше безспорен безпорядък “, сподели той пред CNN. „ Имаше към стотина пехота, която настъпваше към нашите позиции. Имахме Т72, стрелящ по хора от 30, 40 метра разстояние. “

Бъни Друки, майката на Александър, споделя, че „ се допуска, че са военнопленници, само че това не е доказано “. Тя сподели, че посолството на Съединени американски щати в Украйна не е било в положение да ревизира дали синът й е хванат. " Те не са съумели да потвърдят, че той е с руснаците. Всичко, което могат да потвърдят, е, че той липсва в този миг ", сподели тя.

" Те поддържат тесни контакти с мен и имам цялостна убеденост, че работят върху обстановката. "

Годеницата на Хуин, Джой Блек, съобщи: „ Не желаеме да вършим догатки за това, което може да се случи сега. Очевидно те преглеждат няколко сюжета. И един от тях е, че може да са били хванати. Но ние нямам безусловно удостоверение за това сега. "

Говорител на Държавния департамент на Съединени американски щати съобщи в сряда, че са „ осведомени с непотвърдени известия за двама американски жители, хванати в Украйна “.

Преди седмица двама британци и един мароканец, били се на страната на Украйна и предали се в плен, бяха наказани от съд в самообявилата се Донецка Народна Република на гибел.

Двамата британци обявиха, че са служили в украинската морска пехота, което ги прави бойци на дейна работа и следва да бъдат предпазени от Женевските конвенции за военнопленниците. Това обаче не се случи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР