Двама американски туристи бяха глобени, след като проникнаха в Колизеума,

...
Двама американски туристи бяха глобени, след като проникнаха в Колизеума,
Коментари Харесай

Американски туристи отнесоха 800 евро глоба за „пиене по бира“ в Колизеума

Двама американски туристи бяха санкционирани, откакто проникнаха в Колизеума, „ с цел да изпитат удоволствието да пият по бира “ в античния римски амфитеатър.

Двойката, на 24 и 25 години, се качила на второто равнище на монумента в ранните часове на понеделник сутринта. Около 5:30 ч. сутринта те били видяни от минувач, който алармирал на полицията, че беседват с питиета в ръка. Не е ясно по какъв начин са съумели да влязат в забележителността, който се затваря за гости в 16:30 ч.
Задържаха екскурзиант в Италия, драскал по Колизеума
Служители на службата за сигурност на Колизеума заловиха екскурзиант, който решил да остави за спомен подписа си върху историческата забележ...

Нарушителите споделили на полицията, че " просто са пили по бира ", оповестява италианската преса, само че служителите на реда ги глобили с 800 евро за нелегално влизане в археологическия обект., оповестява „ Гардиън “.

Италия има своя история в непочтено държание на туристи, като Колизеумът постоянно е цел за тези, които желаят да оставят диря. Оскверняването на 2000-годишната сграда е строго неразрешено - напътствие, което се удостоверява от табелите към паметника, и се санкционира с до една година затвор и санкция от към 2000 евро. Но не всеки екскурзиант се преценява с това.

През септември предходната година 32-годишен мъж от Ирландия е заловен да употребява железно острие, с цел да издълбае буквите си в колона на първо равнище, а 14-годишно немско момиче е хванато да прави същото месец по-късно.

Подобни нарушавания са били по-чести преди пандемията от ковид, когато Колизеумът, приключен по времето на император Тит през 80 година от н.е., е посрещал към 6 милиона гости годишно.
Ирина Бокова поема ръководството на " Колизеума " в Рим
Ирина Бокова влиза в управата на „ Колизеума ”. Българката ще ръководи огромен археологичен парк в Рим. След правни разногласия...

Венеция има сходни проблеми, като полицията в града на лагуната възобновява репресиите си защото туристите се завръщат с премахването на рестриктивните мерки, свързани с ковид. През юни френски клиент беше санкциониран със 150 евро за това, че се е движил по Големия канал със сърф, а две германки трябваше да платят по 250 евро за това, че са плажували по бикини до църквата " Сан Стае ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР