Двадесет и четирима ученици от Финансово-стопанската професионална гимназия Васил Левски“

...
Двадесет и четирима ученици от Финансово-стопанската професионална гимназия Васил Левски“
Коментари Харесай

Ученици от ФСПГ - Монтана гостуваха на Летище София

Двадесет и четирима възпитаници от Финансово-стопанската професионална гимназия „ Васил Левски “ в Монтана гостуваха на Летище София. Младежите приключват през тази календарна година своето приблизително обучение по компетентност „ Митническа и данъчна администрация “.
Началникът на Митническо бюро Летище София – Александър Пенев, посрещна бъдещите зрелостници и им описа в детайли за работата на структурата, която е измежду най-натоварените митнически бюра в страната със среднодневно обработени към 1000 митнически заявления. Той обърна внимание на това, че постигнатите резултати от екипа на бюрото се дължат най-много на високия им професионализъм и положителната подготовка и обучение. Пенев стимулира младежите да продължат да учат и да се развиват, тъй като митническата администрация несъмнено се нуждае от млади и интелигенти хора.
Учениците имаха опция да следят в действително време работните процеси в направленията импорт, експорт и пренос, да се срещнат с главните електронни системи, в които оперират митническите чиновници. Служители от бюрото демонстрираха обработката на разнообразни типове документи, които постъпват от операторите само по електронен път. Някои от младежите даже използваха случая да заявят и получат на място своя EORI номер.
Служителите в митническите бюра и митническите пунктове в страната постоянно посрещат възпитаници и бъдещи техни сътрудници, пристигнали да се срещнат на място с работата на митническия чиновник. Посещенията са добра опция младежите да видят в реална обстановка по какъв начин работят електронните митнически системи и да усетят динамичността на своята бъдеща специалност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР