Двадесет американски щата подадоха искане за блокиране на метода на

...
Двадесет американски щата подадоха искане за блокиране на метода на
Коментари Харесай

20 щата опитват да блокират финансирането на граничната стена на Тръмп

Двадесет американски щата подадоха искане за блокиране на метода на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за финансиране на граничната стена посредством отклонение на федерални средства посредством оповестяването на изключително състояние в страната. Това заяви основният прокурор на щата Ню Йорк, представен от " Ройтерс ".

" Тази стена е непотребна и е корист с власт, която ще отнеме запаси, които биха могли да бъдат употребявани за подкрепяне на американците в цялата страна ", настоя основният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс в обява в " Туитър ".

Щатите заведоха дело през февруари, откакто Тръмп разгласи изключително състояние на национално ниво, с цел да подкрепи построяването на граничната стена по южната граница с Мексико, което беше знаковото му заричане по време на предизборната му акция за президент през 2016 година Искането за предварителна заповед за блокиране на опитите на Тръмп, което е било подадено късно нощес, формализира молбата.

Заповедта на Тръмп щеше да му разреши да харчи пари за стената, които Конгресът на Съединени американски щати отпусна за други цели. Конгресът отхвърли да извърши настояването му за отпущането на 5,7 милиарда $, с цел да помогне за построяването на стената тази година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР